01 mei Here comes the flood

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum -
  • Locatie Amsterdam

De gemeente Amsterdam en Waterschap Amstel, Gooi en Vecht brengen de foto-expositie Here Comes The Flood, van kunstenaar Rem van den Bosch, voor een half jaar naar Amsterdam. De expositie bestaat uit diverse billboards met foto's die laten zien hoe hoog het water komt als de dijken breken. Here Comes The Flood is vanaf vrijdag 1 april twee maandenlang te bewonderen bij de Johan Cruijff Arena. Kijk hier voor meer informatie.

Foto-expositie

Met zijn foto-expositie laat Van den Bosch op artistieke wijze zien hoe hoog het water komt als de dijken breken. De modellen tonen, als stille boodschappers van het water, de hoogte van het water bij een overstroming. Door het hele land fotografeerde hij op herkenbare plekken, die ofwel kwetsbaar, of juist een aanjager zijn van klimaatverandering en zeespiegelstijging. Voor de expositie in Amsterdam fotografeerde Van den Bosch ook op plekken in de hoofdstad zoals in de Watergraafsmeer, het Vondelpark en in de Johan Cruijff Arena zelf. Allemaal plekken die onder water zouden lopen zonder dijken, duinen en gemalen.

Het waterdialoog starten

Kunstenaar Rem van den Bosch: "Zonder dijken, duinen, gemalen zouden grote delen van Nederland regelmatig en sommige delen zelfs permanent onder water staan. Lang niet iedereen beseft dat. Nu de zeespiegel stijgt en klimaatverandering voor extremer weer zorgt, wordt wonen in laaggelegen gebieden een steeds grotere uitdaging. Met mijn foto-expositie wil ik de realiteit van een stijgende zeespiegel op een toegankelijke manier presenteren, om zo het dialoog hierover aan te wakkeren."

2 kunstenaars midden in de Arena (voetbalstadion)