Week van Ons Water

De najaarseditie van de Week van Ons Water vindt plaats van 15 t/m 30 oktober.

De voorjaarseditie van de Week van Ons Water was een succes: na een paar beperkte corona-edities konden alle evenementen dit voorjaar gelukkig weer doorgaan zoals we gewend zijn!  Dat betekent dat ook de fysieke activiteiten weer volop georganiseerd én bezocht konden worden: excursies, rondleidingen en evenementen voor grotere groepen waren weer toegestaan.

Zo waren er dit voorjaar allerlei activiteiten rondom het thema 'Een groener Nederland begint in je eigen tuin'. Ook waren er weer leuke én leerzame fiets- en wandelroutes te ontdekken en is er zoals altijd genoeg te doen voor het hele gezin. Hieronder vind je een voorproefje van de activiteiten die voor de voorjaarseditie zijn aangemeld. 

Week van Ons Water activiteiten

Water-doe-middag

kinderen spelen met water

Deze middag wordt georganiseerd op vrijdag 6 mei georganiseerd door Natuuractiviteitencentrum De Koppel en waterschap Vechtstromen.

Ontwerp jouw watervriendelijke tuin

voorbeeld van een watervriendelijke tuin

Kom een watervriendelijke tuin ontwerpen!

Tentoonstelling bij J.A. Beijerinckgemaal, Capelle aan den IJssel

In het gemaal heeft de Historische Vereniging Capelle een tentoonstelling ingericht over en geschiedenis en over de naamgever van het gemaal.

Molen- en Gemalendag: Gemaal Eemnes

Na twee jaar worden met veel plezier weer de deuren van het historische Gemaal Eemnes aan de Korte Maatsweg 5 in Eemnes geopend.

Molen- en Gemalendag: stoomgemaal Arkemheen en Putter stoomgemaal

Op 14 mei openen we de deuren van stoomgemaal Arkemheen (zeedijk 6 Nijkerk) en het 5 km verderop gelegen Putter (Arlersteeg 30 Putten).

Overzicht activiteiten

Wil je alle evenementen en activiteiten die worden georganiseerd graag op een rijtje? In de agenda (link bovenaan deze pagina) vind je het gehele aanbod.

kind met laarzen