Week van Ons Water

De voorjaarseditie van de Week van Ons Water vindt plaats van maandag 1 mei t/m zondag 14 mei. De najaarseditie loopt dit jaar van 14 t/m 29 oktober. Tijdens de Week van Ons Water worden er door heel Nederland allerlei leuke en leerzame wateractiviteiten georganiseerd. Wil je inspiratie opdoen? Hieronder vind je een overzicht van de activiteiten van de najaarseditie in 2022. 

Zo kon je bij het Watersnoodsmuseum een interessante lezing over de voorspeller van de watersnoodramp in 1953 bijwonen, of een kinderworkshop genaamd ‘Een koffer vol verhalen’?

Ook in de Biesbosch was weer van alles te beleven: zo was daar bijvoorbeeld de expositie ‘600 jaar Elisabethsvloed- Meebewegen met het water’ te bezoeken. Ook kon je er een kijkje nemen bij de Biesbosch Beleving op het MuseumEiland. De najaarseditie van de Week van Ons Water valt samen met de Het Vergeten Plantseizoen én de grote finale van het NK Tegelwippen, dus ook rondom het vergroenen van tuinen was er deze editie weer veel te doen.

Tot slot was er de landelijke actie om zoveel mogelijk medicijnresten in te zamelen. Hieronder vind je een kaartje met de locaties van de aangemelde activiteiten. Wil je alle evenementen die worden georganiseerd graag op een rijtje? In de agenda (link bovenaan deze pagina) vind je het gehele aanbod.

Week van Ons Water activiteiten