Week van Ons Water

De voorjaarseditie van de Week van Ons Water zit er weer op! Van 1 t/m 14 mei konden er door heel Nederland allerlei leuke wateractiviteiten worden bezocht. Van rondleidingen en kijkjes achter de schermen op locaties die normaal niet voor publiek toegankelijk zijn, tot aan allerlei mooie wandel-, boot of fietstochten en spannende excursies.

Zo was er deze meivakantie van alles te beleven in de Nederlandse watermusea. Van familierondleidingen in het Watersnoodmuseum en de expositie ‘Gezonken Reddingen’ in het Nationaal Reddingmuseum tot aan het Water- en Energy LaB in Natuurcentrum Ameland en verschillende instaprondleidingen in het Keringhuis.

Ook in de Drechtsteden werden er allerlei leuke wateractiviteiten georganiseerd, zoals het Weekend van de Biodiversiteit, terwijl in het oosten van het land de Twentse Waterweken konden worden bezocht. Daarbij waren er deze editie weer allerlei leuke excursies door verschillende natuurgebieden en waren er diverse open dagen van rioolwaterzuiveringen, molens of gemalen.

De najaarseditie loopt dit jaar van 14 t/m 29 oktober. 

Ter inspiratie zijn op de kaart hieronder alle activiteiten van de voorjaarseditie 2023 te zien.

Activiteiten Week van Ons Water 2023