week van ons water banner onderwater voorjaar

Week van Ons Water

De najaarseditie van de Week van Ons Water loopt dit jaar van zaterdag 19 oktober t/m zondag 3 november. Tijdens deze leerzame actieweek worden er door heel Nederland allerlei leuke wateractiviteiten georganiseerd. 

Ook afgelopen editie was er weer allerlei leuks te beleven. Gemeenten, waterschappen, natuurorganisaties, watermusea en andere partners hadden uiteenlopende actitviteiten aangemeld. Denk bijvoorbeeld aan een rondleiding of open dag, een expositie, workshop of een leuke wandeling, boot- of fietstocht.

Tijdens de vorige editie besteedden we veel aandacht aan klimaatadaptatie en het vergroenen van tuinen. De Week van Ons Water viel zoals gewoonlijk weer samen met de het NK Tegelwippen, maar dit jaar ook met de Groene Klimaatpleinenactie. Op acht locaties verspreid door het hele land konden de leerlingen zelf aan de slag gaan in het water- en klimaatlab, waar zij verschillende proeven kunnen uitvoeren onder begeleiding van de leukste Wavemakers! In het Eindhovens Dagblad verscheen een mooi artikel over de eerste locatie van dit jaar. 

Wil je inspiratie op doen? Hieronder vind je een overzicht van alle activiteiten van de vorige editie.

Activiteiten voorjaar 2024

banner waterdiertjescampagne 2024