Week van Ons Water

De najaarseditie van de Week van Ons Water zit er weer op! Van zaterdag 14 tot en met zondag 29 oktober werden door heel Nederland weer leuke en leerzame wateractiviteiten georganiseerd voor jong en oud.

Deze editie besteedden we veel aandacht aan klimaatadaptatie en het vergroenen van tuinen. De Week van Ons Water viel samen met de eindsprint van het NK Tegelwippen en de vergroeningscampagne Plant je mee. Daarnaast hebben we de handen ineen geslagen met Wavemakers United en organiseerden we leerzame evenementen op klimaatpleinen in Rijswijk en Leeuwarden. Hier vind je een artikel van Rodi Rijswijk over de actie.

Ook was er weer er van alles te doen in de Nederlandse watermusea. In Natuurmuseum Fryslân konden kinderen tijdens De Grote ZooiZee met verschillende activiteiten op een leuke manier de oorzaak én het gevolg van zwerfafval onderzoeken. In het Duurzaamheidscentrum in Assen was een tentoonstelling ingericht over klimaatoplossingen. Een aantal oplossingen konden zelf gevonden worden met het klimaatspel dat in het centrum stond. 

De voorjaarseditie van de Week van Ons Water zal plaatsvinden van zaterdag 27 april t/m zondag 12 mei 2024. Alvast inspiratie op doen voor volgend jaar? Het complete activiteitenaanbod vind je op het kaartje hieronder.
 

Week van Ons Water activiteiten najaarseditie 2023