Week van Ons Water

De Week van Ons Water is begonnen! De voorjaarseditie loopt dit jaar van zaterdag 27 april tot en met zondag 12 mei. Tijdens de Week van Ons Water worden er door heel Nederland allerlei leuke en leerzame wateractiviteiten georganiseerd. Doe jij ook mee?

Deze editie besteden we veel aandacht aan klimaatadaptatie en het vergroenen van tuinen. De Week van Ons Water valt zoals gewoonlijk samen met de het NK Tegelwippen, maar dit jaar ook met de Groene Klimaatpleinenactie. Op tien locaties verspreid door het hele land kunnen de leerlingen weer zelf aan de slag gaan in het water- en klimaatlab, waar zij verschillende proeven kunnen uitvoeren onder begeleiding van de leukste Wavemakers! Hier vind je de aftermovie van de vorige editie. In het Eindhovens Dagblad verscheen een mooi artikel over de eerste locatie van dit jaar. 

Er zijn deze editie weer allerlei verschillende activiteiten en evenementen aangemeld voor de Week van Ons Water. Denk bijvoorbeeld aan een rondleiding of open dag, een expositie of een leuke wandeling, boot- of fietstocht. De Week Van Ons Water is in dezelfde periode als de meivakantie én wordt direct gevolgd door de Geoweek, dus verwacht ook leerzame spel- of activiteitendagen speciaal voor kinderen! De kans is ook groot dat er bij het watermuseum bij jou in de buurt iets leuks te beleven is. En natuurlijk kunnen er dit jaar weer waterdiertjes worden gevangen! In 2024 is het waterdier van het jaar de kokerjuffer.

De aanmeldingen voor de Week van Ons Water zijn geopend. Hieronder vind je een overzicht van de activiteiten.

Activiteiten voorjaar 2024

banner waterdiertjescampagne 2024