13 mei Workshop Afkoppelkunst

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Wilgenplantsoen. Stolkstraat Rotterdam

Cloiq gaat In de workshop afkoppelkunst met kinderen en volwassen (die kind zijn gebleven) aan de slag met regenpijpen. We zagen en plakken de pijpen tot hartjes, bloemen, insecten, fantasiefiguren en zelfs regenwatermonsters.  Door ze aan een regenpijp te monteren gaat het regenwater niet in het riool maar naar de plantjes. De regenppijp wordt “afgekoppeld” van het riool. We eindigen de workshop met een “processie” door de wijk of een mini tentoonstelling van de topstukken.

Stop de drinkwater verspilling! Bouw mee aan een toekomstbestendig Rotterdam. De stad waar regen wordt gebruikt voor de planten en bloemen en niet om het riool te vullen.

Iedereen kan meedoen!  Cloiq zorgt voor de materialen en gereedschap. Deelname is gratis. Wanneer de workshops precies plaatsvinden vind je hier.

Afkoppelkunst is ontwikkeld door Cloiq/Studio Bas Sala. Afkoppelkunst is voor kinderen en volwassenen. Afkoppelkunstwerk kan in de tuin en publieke ruimte geplaatst worden. Afkoppelkunst kan klein of mega groot zijn. Afkoppelkunst is laagdrempelig, iedereen kan meedoen. Afkoppelkunst wordt mogelijk gemaakt door het Rotterdams Weerwoord.

meisje met kunstwerk van regenpijpen