03 mei Fietsroute Watersnood 1953

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Hoogstraat 31, 2851 BB Haastrecht

In 1953 was er De Ramp. Er verdronken in een groot deel van zuidwestelijk Nederland 1.836 mensen en heel veel vee: koeien, paarden en varkens. De schade van de overstroming was enorm. Ook aan weerszijden van de Hollandsche IJssel spande het er in 1953 om. Zullen de dijken het houden? Loopt de Krimpenerwaard helemaal onder water? Blijft de achterliggende Randstad droog? Het was een dubbeltje op zijn kant.

Hoe het in die spannende nacht van 31 januari op 1 februari 1953 verging, ervaar je op deze watersnoodfietsroute door het laagste stukje Nederland. Je kunt de route voor een belangrijk deel via fietsknooppunten langs de Hollandsche IJssel volgen. Onderweg bij typische ‘water’plaatsen is het even tijd voor pauze. Het word je dan duidelijk hoe je kunt wonen, werken en vakantie vieren in een gebied dat nog steeds daalt en dat op zijn diepste punt 6,76 meter onder de zeespiegel ligt...

Voor of na afloop van deze route, maar ook op een ander moment, ben je van harte welkom om dit verhaal over dalend land bij het Gemaal in Haastrecht te komen bekijken. Alleen of samen met een van de deskundige rondleiders. Kijk voor meer informatie en de route op deze website.

plattegrond fietsroute watersnoodramp 1953