Doe jij ook mee aan de Week van Ons Water?

Van maandag 1 mei tot en met zondag 14 mei worden door heel Nederland leuke en leerzame wateractiviteiten georganiseerd voor jong en oud. Doe mee met een rondleiding op een rioolwaterzuivering of gemaal of breng een bezoek aan een van de leerzame watermusea die ons land rijk is. Kies je liever voor een mooie wandel-, boot- of fietstocht of spannende excursie? Dat kan natuurlijk ook!

kinderen met waterdiertjes die zij gevangen hebben

Tijdens de Week van Ons Water vinden dit jaar voor het eerst de Twentse Waterweken plaats. Door heel Twente worden op allerlei locaties leuke activiteiten georganiseerd rondom het thema water. Hier kun je een kijkje nemen bij het gehele aanbod.

Weekend van de Biodiversiteit

Ook het Weekend van de Biodiversiteit is tijdens de Week van Ons Water in Dordrecht te bezoeken. Op 12, 13 en 14 mei kun je kiezen uit meer dan 40 boeiende activiteiten waarin je van alles leert over de natuur in Dordrecht. Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat, voor zowel de vroege vogels als de nachtvlinders én voor jong en oud.

Al fietsend met de wind door je haren of wandelend door de natuur. Misschien wil je culinair aan de slag? Of vind je het leuk om iets te doen met een ander creatief of groen talent? Misschien laat je je liever verrassen door een boeiende verteller? Het kan allemaal tijdens dit bijzondere weekend in Dordrecht. Laat je inspireren door het aanbod op de website.

Banner weekend van de Biodiversiteit Dordrecht

Waterdiertjes vangen

Ook kunnen er tijdens deze editie natuurlijk weer waterdiertjes worden gevangen! Waterdiertjes.nl heeft dit voorjaar een speciale campagne, genaamd ‘Tel de Libel’. Tijdens deze campagne wordt er extra aandacht gevraagd voor libellen & waterjuffers: prachtige dieren die voor hun voortplanting afhankelijk zijn van schoon water. Met waterdiertjes.nl kan iedereen met een smartphone en een schepnet de waterkwaliteit in kaart brengen door diertjes te vangen en in te voeren.

Het Nederlands Watermuseum sluit dit voorjaar mooi aan op deze campagne met hun actie ‘Watermonsters met superkracht’. Ga in de Jansbeek op zoek naar allerlei verschillende waterdiertjes en ontdek daarna welke superkrachten de beestjes uit jouw vangst bezitten! Kijk hier voor meer informatie.

Banner waterdiertjes tel de libel

Nationale Molen- en Gemalendag

Tijdens de Nationale Molen- en Gemalendag kan er weer een groot aantal molens en gemalen worden bezocht. Op 13 en 14 mei ben je van harte welkom bij verschillende plaatsen in het hele land, waar locaties die normaal niet toegankelijk zijn voor publiek hun deuren openen. Zoek nu snel een molen of gemaal bij jou in de buurt op onze Week van Ons Water pagina.

Watermusea

In de meivakantie is er tot slot weer van alles te beleven in de Nederlandse watermusea! Ga mee op familierondleiding in het Watersnoodmuseum, bezoek de expositie ‘Gezonken Reddingen’ in het Nationaal Reddingmuseum, ontdek het Water- en Energy LaB in Natuurcentrum Ameland of leer hoe we met z’n allen droge voeten houden in het Keringhuis. Welk museum kies jij uit? Meer informatie vind je op www.weekvanonswater.nl.

expositie in reddingmuseum