Nattigheid – een opbeurende talkshow over ons water met Tracy Metz

Ben jij ook fan van de podcast Nattigheid? Deze podcast is een samenwerking tussen Tracy Metz en Ons Water en wordt geproduceerd door BNR Nieuwsradio. Elke aflevering worden opbeurende verhalen over water verteld, steeds binnen een ander thema. Op vrijdag 28 oktober vindt de feestelijke afsluiting van het eerste seizoen plaats in de Openbare Bibliotheek Amsterdam en jij kunt erbij zijn!

De talkshow, onder leiding van Tracy Metz, wordt georganiseerd in het kader van de Week van Ons Water en de Maand van de Geschiedenis, waarvan het thema dit jaar ‘Wat een ramp’ is. In deze themamaand komen verschillende aspecten van rampen aan bod. Niet alleen de verwoestende kracht van pandemieën, oorlogen, bosbranden worden behandeld. Er is juist extra aandacht voor de veerkracht en weerbaarheid die een ramp in de mens kan oproepen en aan de creativiteit, samenwerking en innovatie die uit een vreselijke gebeurtenis kunnen voortkomen.

Nattigheid past hiermee goed binnen het thema van de Maand van de Geschiedenis: de podcast gaat niet zozeer over problemen met water, maar juist over de vele innovatieve en creatieve oplossingen die dit land rijk is. In de podcast zijn niet alleen verhalen van experts te horen, maar ook van kunstenaars, creatievelingen en gewone burgers.

Na een korte zomerstop verschijnen vanaf dinsdag 13 september weer 4 gloednieuwe afleveringen van Nattigheid, met de officiële seizoensafsluiting op 28 oktober in Amsterdam. Tracy host deze feestelijke finale vol inspirerende waterverhalen en slimme ideeën uit de werelden van kunst, geschiedenis én actualiteit.

logo podcast Nattigheid met Tracy Metz

De volgende sprekers zullen bij deze avond aanwezig zijn:

- Historicus Herman Pleij, vertelt over hoe het water - én rampen - de identiteit van Nederland heeft gevormd

- Schrijfster Kirsten van Santen, auteur van het boek ‘Water Pakken’, over het wildzwemmen in open water

- Marjolijn Haasnoot, Klimaatonderzoeker bij Deltares en Universiteit Utrecht

- Soundscape artist Tristan Visser, gebruikt zeegeluiden en houdt zich in zijn kunst bezig met thema’s als klimaatverandering, nieuwe scheepvaartroutes in het Noordpoolgebied en de gas-exploratie in Alaska

- De bedenkers en makers van Rainbeer, lokaal bier gebrouwen met regenwater. De makers willen het gesprek opstarten rondom het klimaat en regenwatergebruik

Praktische informatie

28 oktober 2022, van 20:00 tot 21:30 | OBA Oosterdok - OBA Theater | Kosten: € 10,00 | € 5,00 met OBA-pas
 

Kaarten reserveer je via de OBA Agenda of koop je aan de kassa in de hal op de begane grond van de OBA Oosterdok, Oosterdokskade 143, Amsterdam. 


Deze talkshow is ook via een livestream te volgen via deze link. 


Voor meer informatie, kijk op deze pagina van de Openbare Bibliotheek Amsterdam.