Hoe ga je slimmer om met water tijdens extreme hitte?

De mussen vallen van het dak met dit warme weer. De extreme hitte zorgt dan ook voor een beduidend hogere drinkwatervraag dan normaal. De drinkwaterbedrijven roepen hun klanten op bewust om te gaan met drinkwater, met name tijdens de piekmomenten in de ochtend en de avond. Maar hoe kun je slim met drinkwater omgaan tijdens deze extreme hitte?

Een kraan waar een druppel aan hangt.

‚ÄčTijdens de hittegolf van de afgelopen dagen was het drinkwaterverbruik in het weekend van vrijdag 7 augustus tot en met zondag 9 augustus beduidend hoger dan normaal. Er is echter geen sprake van een recordverbruik. Het verbruik lag gemiddeld over de drinkwaterbedrijven op vrijdag, zaterdag en zondag respectievelijk 34%, 36% en 27% boven het normale drinkwaterverbruik. Regionaal waren er hierin echter ook verschillen te zien. De vraagtoename varieerde tussen de 10% en 53% per dag.

Op de website van drinkwaterbedrijf Vitens vind je een tiental handige tips om zuinig om te gaan met drinkwater in de zomer. Meer informatie over zuinig omgaan met water vind je ook op deze site.

Bron:Vewin