11 mei Neem een kijkje in het (recent gerenoveerde) J.U. Smitgemaal in Kinderdijk

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Nederwaard 1a Kinderdijk

Op Nationale Molen-en Gemalendag stellen we het uit 1972 daterende JU Smitgemaal in Kinderdijk open voor publiek. Een mooie gelegenheid om eens een kijkje te nemen in het recent gerenoveerde gemaal dat al vele jaren een belangrijke functie heeft voor de waterhuishouding in de Alblasserwaard.

Tijdens een rondleiding met gids vertellen wij u meer over het waterbeheer van nu en van vroeger. Tevens kunt u op de bovenste etage genieten van het indrukwekkende uitzicht over het UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk met de vele molens. Het gemaal is (gratis) toegankelijk op zaterdag 11 mei 2024 tussen 11 en 16 uur.