08 mei Feestelijke opening nieuwe route door waterwingebied van Vitens

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Buitencentrum Sallandse Heuvelrug (Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal)

Ontdek het verhaal van drinkwater op de Sallandse Heuvelrug
Drinkwaterbedrijf Vitens lanceert tijdens De Twentse Waterweken een nieuwe wandelroute voor kinderen, tijdens de wandeling kom je alles te weten over drinkwater. Want hoe wordt drinkwater eigenlijk gemaakt? Waarom moeten we er zuinig op zijn en waarom is de natuur zo belangrijk voor het drinkwater? Ontdek het al wandelend door het waterwingebied van Vitens.

Feestelijke opening
Op woensdag 8 mei is er een feestelijke opening van de nieuwe route. Van 11.00 tot 15.00 uur is Vitens aanwezig met een kraam bij het buitencentrum Sallandse Heuvelrug in Nijverdal. Het buitencentrum is het startpunt van de nieuwe route en neemt je mee over één van de waterwingebieden van Vitens. De route is 4,5 kilometer lang. Alle kinderen die op 8 mei meedoen krijgen een leuke goodiebag om het bewustzijn rondom drinkwater te vergroten.

Arie Aardworm
De route loop je niet 'alleen', Arie Aardworm neemt jou mee op een leuk en leerzaam avontuur. De route loopt door de de bossen. Kijk, lees en luister goed en beantwoord de vragen. Bij elk goed antwoord krijg je een letter. Kun jij het eindwoord bij elkaar puzzelen? Pak je smartphone erbij en start de route via de website.

Wanneer: Woensdag 8 mei van 11.00 tot 15.00 uur (gratis)
Voor wie: Ouders/grootouders/verzorgers en kinderen
Waar: Buitencentrum Sallandse Heuvelrug (Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal)

Je interesse gewekt maar woon je niet in de buurt van Nijverdal? Je kunt ook op avontuur met Arie Aardworm in Zwolle, Burgum, Zeewolde, Malden en Soest.

Na de lancering op 8 mei bijft de route beschikbaar en kan je ervoor kiezen om op elk gewenst moment de wandeling te starten.

Klik hier voor meer informatie en alle routes.

poster vitens nieuwe waterroute