07 mei Lezing De Kraan van Nederland

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Turmac Cultuurfabriek, Kerkstraat 27, 6901 AA Zevenaar

Wist jij hoe belangrijk de Liemers is voor de waterverdeling in Nederland? De Kraan van Nederland kwam in 1771 in de Liemers tot stand en vormt nog steeds de hoofdpijler van de hoogwaterveiligheid in ons land. Ferdinand van Hemmen vertelt meer over dit Liemerse verhaal en geeft ook een doorkijkje naar de toekomst.

Kunstwerk! Liemers Museum organiseert deze lezing in het kader van de ‘Week van Ons Water’. Iedere deelnemer krijgt gratis het stripverhaal ‘De Kraan van Nederland’ mee naar huis. Dit geldt ook voor iedereen die tijdens de actieperiode (van zaterdag 27 april t/m zondag 12 mei) het Liemers Museum bezoekt (op = op).

Kijk hier voor meer informatie.

Boswachter bij meertje