Watereducatie in Nederland

Ons water is overal. Je kunt in Nederland dan ook op allerlei verschillende manieren van alles over water te weten komen. Ook bij jou in de buurt is er vaak een divers watereducatieaanbod te vinden, voor zowel docenten die geïnteresseerd zijn in activiteiten voor in de klas, als voor ouders die op zoek zijn naar een excursie of een leerzame natuurwandeling. Op deze pagina vind je een overzicht van de (digitale) waterlessen, rondleidingen en andere programma's die worden aangeboden door de waterschappen en drinkwaterbedrijven. 

 

Kaart van Nederland waarop waterschappen, hoogheemraadschappen en waterbedrijven zijn aangegeven

Watereducatie per waterschap

kinderen tijdens watereducatieles

Watereducatie per drinkwaterbedrijf

Ik ben Kiran Badloe, olympisch windsurfer. 

Voor mijn topsport wil ik optimaal fit zijn. Water drinken helpt me daarbij. 

We hebben elke dag zo’n 1,5 liter water nodig: dat staat gelijk aan ongeveer 3 bidons. Als je veel sport zoals ik, dan heb je nog meer water nodig. Ik drink dagelijks wel 3 liter! 

Water houdt mij gezond: het regelt mijn lichaamstemperatuur en zorgt ervoor dat mijn organen goed blijven functioneren. Ook zorgt water ervoor dat alle voedingsstoffen en afvalstoffen op de goede plek komen.

Hoe tof is het dat er overal in Nederland gratis kraanwatertappunten zijn? Zo kan ik wanneer ik maar wil mijn bidon vullen met vers kraanwater. 
Door bij deze tappunten je eigen fles of bidon te gebruiken draag je bij aan een schoner milieu. Het verminderd het gebruik van plastic flesjes en voorkomt zwerfaval en CO2 uitstoot.  

Zo kunnen we er samen voor zorgen dat we gezond en lekker kraanwater overal en altijd kunnen blijven drinken en dragen we bij aan een duurzame leefomgeving en een gezonde levensstijl. Cheers!