Er zit een lage of geen waterdruk op de kraan

In principe moet de waterdruk altijd in orde zijn. Is dit niet het geval, dan kunnen de zeefjes (perlators) van kranen door kalkaanslag verstopt zijn geraakt. Deze zijn eenvoudig zelf los te draaien en schoon te maken, bijvoorbeeld door ze even in (schoonmaak)azijn te leggen of met een ontkalkingsmiddel

Check de hoofdkraan en tussenkranen

Een andere oorzaak van lage waterdruk of het wegvallen van waterdruk, is dat de hoofdkraan of de tussenkranen niet volledig openstaan. De hoofdkraan bevindt zich meestal  in de meterkast of anders in de kruipruimte van de woning, in de buurt van de watermeter.

Lage waterdruk in de straat?

Blijft de waterdruk desondanks laag? Informeer dan of buren er ook last van hebben. Zo ja, meld het probleem dan bij het waterbedrijf. Zo niet, dan bevindt het probleem zich binnenshuis en kun je het beste een loodgieter inschakelen. Het waterbedrijf is verantwoordelijk voor de leidingen buitenshuis tot aan de hoofdkraanopstelling en de watermeter in je huis. Binnenshuis moet je eventuele problemen zelf oplossen.

Lage waterdruk melden

Op de website www.waterstoring.nl staat een actueel overzicht van storingen en (onderhouds)werkzaamheden. Hier kan je ook zelf een storing melden. Als jouw storing er nog niet tussen staat, kun je deze ook via waterstoring.nl doorgeven. Twijfel je of je melding bij waterstoring.nl thuishoort? Kijk hier bij welk waterbedrijf je melding thuishoort.