Plastic soup

Ik ben Lilian de Geus, Olympisch windsurfer. Zoals jullie zien ligt er hier ontzettend veel troep in het water. Een groot deel daarvan is plastic: dat wordt nauwelijks afgebroken door de natuur en blijft dus meer dan 100 jaar in het water drijven.

Naast dat het water super vies wordt, is het ook super slecht voor de dieren die hierin leven. Wist je bijvoorbeeld dat er iedere minuut een vuilniswagen aan plastic in de oceaan belandt?! 

Weten jullie ook wat er daarna mee gebeurd? Al dat plastic hoopt zich op in een soort grote draaikolk, zoals deze hier, en dat wordt de plastic soup genoemd. Jaarlijks overlijden meer dan 100.000 zeedieren door dit soort plastic.

Er zijn gelukkig veel organisaties die zich inzetten tegen de Plastic Soup, maar er is ook van alles dat jij zelf kunt doen! Gooi nooit afval op straat, recycle je plastic en gebruik zo veel mogelijk herbruikbare waterflessen.

Je ziet al dit afval. Samen met de andere vrijwilligers hebben we zo veel mogelijk afval uit het water gehaald. Hoe help jij mee in de strijd tegen de plastic soep? Kom in actie tijdens een opruimdag zoals deze.