Nationaal Congres Klimaatadaptatie op 17 juni in Nieuwegein

De provincie Utrecht en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat organiseren op 17 juni 2024 in Nieuwegein het Nationaal congres klimaatadaptatie. De centrale vraag op deze dag is: aanpassen aan het veranderende klimaat, hoe doe je dat?

aquarel van landschap

Klimaatadaptatie is het aanpassen aan het veranderende klimaat. Het congres is voor iedereen die zich (professioneel) bezighoudt met deze klimaatadaptatie.

Dat we ons aan dat veranderende klimaat moeten aanpassen is duidelijk. Het is de laatste jaren steeds vaker in het nieuws te zien: hitte, droogte, zware stormen en overstromingen door hevige regenval. We zullen samen moeten werken om grote schade te voorkomen. Gelukkig gebeurt er al van alles, vanuit overheidsinstanties, klimaatorganisaties, maar ook vanuit inwoners.
Tijdens het congres komen een aantal van deze voorbeelden voorbij.

Programma

Tijdens het plenaire programma komen er een aantal inspirerende sprekers op het podium: minister Mark Harbers van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, gedeputeerde Has Bakker van de provincie Utrecht, schrijfster en theatermaker Marjolijn van Heemstra, Jan Willem Erisman (voorzitter van de Wetenschappelijke Klimaatraad) en Marko Hekkert (directeur van het Planbureau voor de Leefomgeving).

Dit gezamenlijke programma eindigt met een liveshow van satirisch nieuwsmedium De Speld. Na de lunch kun je deelnemen aan twee rondes met sessies, workshops en excursies. De onderwerpen die hierin worden behandeld zijn onder andere klimaatrechtvaardigheid, gezondheid, cultureel erfgoed, woningbouw, en nog veel meer.

Meer informatie en aanmelden

Wil je meer informatie over het programma? Ga dan naar de website van het Nationaal Congres Klimaatadaptatie. Op deze website kun je je ook aanmelden voor het congres. Deelnemen is gratis en de aanmeldingen zijn geopend tot en met zondag 9 juni of tot de maximale capacitiet is bereikt.

uitnodiging congres klimaatadaptatie