GeoWeek 2024: meld je klas nu aan!

Tijdens de GeoWeek ontdekken leerlingen door het hele land aardrijkskunde op zijn leukst, namelijk door het zelf te doen! De keuze is reuze: 87 expedities, die samen 235 keer te boeken zijn, waardoor ruim 7000 leerlingen actief met aardrijkskunde aan de slag gaan. Nieuw dit jaar is dat ‘de week’ twee weken duurt, van 13 t/m 24 mei. Dit geeft nóg meer bedrijven en scholen de kans mee te doen.

Logo geoweek
Beeld: ©Geoweek

Geo-professionals uit de bodem-, water- en geo-informatiesector staan deze week klaar om te laten zien hoe geografie in hun werk en het dagelijks leven wordt toegepast. Mogelijk inspireren ze leerlingen om in de toekomst ook in de geo-sector aan de slag te gaan. Het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG) organiseert sinds 2006 elk jaar de GeoWeek. Hoofdpartners van de GeoWeek 2024 zijn Expertise Bodem en Ondergrond, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Ons Water, Unie van Waterschappen en Kadaster.

Zelf doen

Tijdens de GeoWeek krijgen leerlingen dus de kans om kennis te maken met het geo-werkveld. In heel Nederland gaan leerlingen van 10 tot 15 jaar op veldwerk of bedrijfsbezoek, of ze krijgen een gastles van een geoprofessional uit de bodem-, water-, of geo-informatiesector.

‘Zelf doen’ staat in deze week centraal. Elke GeoExpeditie heeft een praktisch onderdeel. Een greep uit het aanbod: grondboren op het schoolplein, landmeten in het park, de eigen woonwijk klimaatbestendig herinrichten, bodemdieren onderzoeken, een nieuw treinspoor aanleggen of als een dijkwachter een dijk inspecteren.

Aanmelden is eenvoudig

Ga jij met jouw klas op GeoExpeditie? Vanaf maandag 26 februari zijn de aanmeldingen voor scholen geopend. Op www.geoweek.nl/kaart vind je snel de expedities in de buurt van jouw school. Heb je een GeoExpeditie geboekt, dan wordt je in contact gebracht met de aanbieder van de expeditie. Zo kun je het niveau van de klas, aanwezige voorkennis en andere details delen en afstemmen. Deelname aan de GeoWeek is gratis.

Meer weten?

Deze video over de Geoweek in 2023 geeft je een goed beeld van wat de week inhoudt en hoe de leerlingen het ervaren.