Ontdek de Delta op Laarzendag

Op 14 mei is de allereerste Laarzendag in het Nederlandse Delta gebied (Biesbosch en Haringvliet). Op deze dag wordt er extra aandacht gevraagd voor droge voeten en voor biodiversiteit in Nederland. Er zijn aankomende zaterdag allerlei leuke activiteiten en leerzame excursies waarbij de laars centraal staat. Trek dus je laarzen aan en stap de natuur in!

kind met regenlaarzen in plas

Ontdek tijdens deze dag de dieren en planten in de delta en leer hoe we omgaan met het stijgende water. Laarzendag wordt georganiseerd door IVN Natuureducatie met een groot aantal andere partijen, in het kader van de herdenking van 600 jaar Elisabethsvloed. Het doel is om in de delta 6000 laarzen te kunnen verwelkomen. Alle deelnemers vragen samen aandacht voor de uitdagingen waar we nu en in de toekomst mee te maken krijgen, zoals de stijgende zeelspiegel en de kwetsbare natuur in ons land.

Activiteiten

De hele dag is er van alles te beleven voor jong en oud. Zo kun je meedoen aan de Deltakampioenschapppen waterstampen, waarbij het de bedoeling is het water al stampend zo hoog mogelijk te laten spatten. Ook kun je je eigen insectenhotel bouwen of op het ‘Spreekuur Buurtnatuur’ komen (waarbij je je laarzen natuurlijk mag aanhouden!). Ook is er een vleermuisexcursie en kun je jouw laarzen naar jouw smaak versieren.

Daarbij kun je op deze dag gratis naar binnen bij het Nationaal Baggermuseum als je laarzen draagt, en alle activiteiten zijn gratis! Ook bij het Biesbosch Museumeiland is er een flinke korting voor mensen op laarzen.

logo laarzendag en 600 jaar elisabethsvloed

Gouden Laars

Naast alle leuke activiteiten die in het teken van Laarzendag worden georganiseerd kunnen bewoners thuis zelf ook allerlei dingen doen om de natuur een handje te helpen. Maak je tuin bijvoorbeeld aantrekkelijker voor de bijen of koop met de hele straat regentonnen aan!

De beste ideeën maken kans op de Gouden Laars! Hier kun je je inschrijven voor deze bewonersverkiezing.

Meer weten?

Wil jij ook graag meedoen aan Laarzendag? Het hele programma vind je op de website van 600 jaar Elisabethsvloed.