Ons Water & Tracy Metz presenteren nieuwe podcast ‘Nattigheid’

Afgelopen dinsdag is op Wereldwaterdag de nieuwe podcast ‘Nattigheid’ feestelijk gelanceerd in het Scheepsvaartmuseum in Amsterdam. In de podcast worden opbeurende verhalen over water verteld. De eerste afleveringen zijn nu te beluisteren.

Nattigheid gaat niet over problemen met water, maar juist over de vele innovatieve en creatieve oplossingen die dit land rijk is. In de podcast zijn niet alleen verhalen van experts te horen, maar ook van kunstenaars, creatievelingen en gewone burgers. Het is een podcast van Tracy Metz in samenwerking met Ons Water.

Nattigheid

Afleveringen

Er zijn op dit moment al twee afleveringen uit de serie te beluisteren. In de eerste aflevering, ‘Leven met water’, wordt er afgerekend met het de eeuwenoude heroïek van Nederland en het water. In plaats daarvan wordt juist onze kwetsbaarheid omarmd als nationaal verhaal.

De tweede aflevering, ‘De drol van de keizer’, gaat over de data en producten die we uit het riool kunnen winnen. Uit onze ontlasting komen namelijk allerlei nuttige producten, zoals biogas dat Heineken gebruikt bij het bierbrouwen. En ook uit gerecycled wc papier kan van alles worden gemaakt!

Er komt elke twee weken op dinsdag een nieuwe aflevering online. De podcast wordt geproduceerd door BNR. Luister de eerste afleveringen van Nattigheid via Spotify, en abonneer je op de podcast om geen aflevering te missen. Ben je fan? Laat dan een review achter, daar help je ons enorm mee!

Meer weten?

Naast een podcastserie heeft Nattigheid ook een website. De site staat vol interessante achtergrondverhalen en uitgebreide interviews met de sterren van die aflevering. De Nattigheid website vind je hier.