Duurzame Dinsdag

Vandaag is het Duurzame Dinsdag! Je kunt deze dag, die altijd op de eerste dinsdag van september plaatstvindt, zien als de jaarlijkse Prinsjesdag van de Duurzaamheid. Op deze dag bundelen vernieuwende initiatieven uit de samenleving de krachten met politiek Den Haag.

Duurzame dinsdag logo
Beeld: ©Duurzame dinsdag

Het kabinet neemt vandaag de Duurzame Dinsdag-koffer in ontvangst. In die koffer zitten honderden duurzame ideeën en initiatieven, die uit alle lagen en hoeken van de samenleving komen. De meest duurzame, innoverende en onderscheidende ideeën en initiatieven maken kans op prijzen en de mogelijkheid om het idee of initiatief een extra impuls te geven.

Waarom?

We staan met elkaar voor grote duurzame uitdagingen. Denk bijvoorbeeld aan energie, het klimaat en gezondheid. In de samenleving van morgen is duurzaamheid het nieuwe normaal. Op Duurzame dinsdag wordt aan allerlei organisaties, groot en klein, een podium geboden om hun ideeën voor een duurzamere wereld te presenteren.

Programma

Het programma is dit jaar geheel online, met een livestream vanuit New Babylon in Den Haag. De opening is om 14:30 en rond 16:45 zullen de verschillende prijzen worden uitgereikt, zoals de Lidl Voedselprijs, de ING Circulair Ondernemenprijs en de IVN Natuurprijs.

Wil je meer weten over het programma en de exacte tijdstippen? Hier vind je een handig overzicht. Om deel te nemen aan de livestream klik je hier.

Nationale Verspillingsvrije week

Op Duurzame Dinsdag 7 opent Samen Tegen Voedselverspilling samen met het Voedingscentrum en ruim 100 bedrijven, maatschappelijke organisaties, overheden en scholen de derde nationale Verspillingsvrije Week. Tijdens deze week vinden door het hele land activiteiten plaats om consumenten te inspireren om verspillingsvrij te kopen, koken en te bewaren. Want samen minder voedsel verspillen is goed voor het klimaat én je portemonnee. De week loopt van 7 tot en met 13 september.

Promobeeld duurzame dinsdag
Beeld: ©duurzame dinsdag