Doe mee met Nationale Kraanwaterdag op 23 september

Op 23 september is het Nationale Kraanwaterdag. Een gezamenlijk initiatief van alle drinkwaterbedrijven in Nederland. Zij nodigen alle basisscholen en bso’s uit om op deze dag aandacht te besteden aan kraanwater als duurzame en gezonde dorstlesser.

Kind heeft een glas water in haar hand en reikt daarmee richting de camera

Aan de hand van een korte aantrekkelijke les ontdekken kinderen van groep 1 t/m 8 waar hun kraanwater vandaan komt, hoe kraanwater wordt gezuiverd en hoe je zelf slim kunt omgaan met dit gezonde en duurzame natuurproduct. Alle basisscholen en bso’s kunnen meedoen en gebruikmaken van de gratis materialen. Het materiaal wordt aangeboden op drie niveaus: groep 1-3, groep 4-6 en groep 7-8.

Leuke prijzen

Door je klas aan te melden maak je bovendien kans op leuke prijzen: een gastles van een waterexpert, bidons of douchetimers voor je leerlingen. Blijft je school ook ná Nationale Kraanwaterdag het drinken van kraanwater stimuleren, dan maak je als school ook nog eens kans op een exclusieve waterworkshop.

Meld je aan

Scholen en bso’ hebben tot vrijdag 4 september de tijd om zich aan te melden. Aanmelden doe je via https://kraanwaterdag.nl/aanmelden