Regenton razend populair

De regenton is populair. Steeds meer mensen besproeien de tuin met het opgevangen regenwater. In een jaar tijd is er online twee keer zoveel gezocht op regentonnen. Ook is de vraag naar subsidies sterk toegenomen. 

Infographic van regenton die in verbinding staat met een regenpijp

Een webwinkel registreerde dit jaar een forse toename van de vraag naar regentonnen. Er werd al 200.000 keer naar gezocht, twee keer zoveel als in 2019. Ook via de zoekmachine zochten ruim twee keer zoveel mensen op het woord ‘regenton’.

‘Het is heel eenvoudig’, verklaart een medewerker van een bedrijf dat regentonnen verkoopt. ‘Natuurbladen blijven maar schrijven over het belang van regentonnen om de regen die valt op te vangen en later te gebruiken om de tuin te sproeien. Dan willen mensen dat graag. We hebben in de coronaperiode goed gedraaid. Mensen zijn thuis bezig en gaan in hun tuin investeren.’

Subsidies

‘De afgelopen periode hebben heel veel mensen gebruik gemaakt van onze subsidieregeling. Daardoor is het subsidieplafond bereikt, de pot is leeg. Wij vinden het fijn om te zien dat zoveel mensen aan de slag zijn gegaan! Dit betekent helaas ook dat de subsidie op dit moment niet meer aan te vragen is’, zo schrijft Waterschap Rivierenland, dat inwoners van hun gebied wist te verleiden via de website hohohoosbui.nl

‘We subsidieerden niet alleen regentonnen', verklaart een woordvoerder van Rivierenland. ,'Ook groene daken maakten kans op een subsidie, die houden het water ook beter vast. Aanvragers konden 35 procent van het aankoopbedrag vergoed krijgen, maar voorwaarde was dat ze het met een aantal buren zouden doen en minimaal duizend euro zouden investeren.’

Lees het hele nieuwsbericht op de website van het AD.