Help mee de waterkwaliteit in kaart te brengen

De Unie van Waterschappen, 7 waterschappen en Natuur & Milieu roepen iedereen in Nederland op om te helpen de waterkwaliteit van slootjes, vennen, beekjes en kleine plassen te meten. Jong en oud kan op vangdewatermonsters.nl een WatermonsterMeetkit bestellen en een watertje in de buurt onderzoeken.

Twee kinderen bekijken slootwater door een glazen pot bij een slootje

Meedoen kan op een zelfgekozen moment. Met de WatermonsterMeetkit onderzoekt iedere ‘burgerwetenschapper’ de waterkwaliteit op een aantal indicatoren. Denk aan de helderheid van het water, het nitraatgehalte, en de aanwezigheid van planten en dieren.

Resultaten
Natuur & Milieu en 7 waterschappen verwerken de resultaten van alle aangeleverde metingen. Zo helpen burgeronderzoekers dus om het onderzoek naar de waterkwaliteit in Nederland verder te brengen.

Meer weten?
Lees het volledige bericht op de website van de Unie van Waterschappen of ga alvast naar de website ‘Vang de watermonsters’.