Veilig zwemmen in coronatijd

Op 1 mei is het zwemseizoen weer van start gegaan. Vanwege het coronavirus gelden er dit jaar een aantal regels zodat iedereen veilig kan zwemmen. Alle actuele informatie is te vinden op zwemwater.nl of in de zwemwaterapp.

Meer waarin kinderen zwemmen

Op alle zwemlocaties moeten de hygiëneregels in verband met het coronavirus toegepast worden. Het kan daarom zijn dat bepaalde locaties beperkt open zijn of zelfs helemaal dicht gaan. Dat bepalen de veiligheidsregio’s. Check daarom voor je gaat zwemmen of er bij een zwemlocatie bepaalde voorwaarden gelden vanwege het coronavirus. Is de locatie wel open? Is er voldoende parkeergelegenheid? Is het sanitair beschikbaar? Is er een maximum aantal bezoekers dat naar binnen mag? Deze informatie staat op zwemwater.nl en op de zwemwater-app.

Veilig zwemwater

Net zoals altijd zorgen de waterschappen zorgen ervoor dat de waterkwaliteit op orde is. Het zwemwater is momenteel goed en veilig. De waterschappen blijven de waterkwaliteit ook nu continu monitoren. Het is goed om te weten dat er geen bewijs is dat het coronavirus zich verspreidt via water. Over zwemmen op officiële zwemlocaties (door de provincie aangewezen) hoef je je dus geen zorgen te maken.

Lees meer over veilig zwemmen in coronatijd op de website van de Unie van Waterschappen.