Souburgh-molen na restauratie mogelijk gebruikt om les te geven

Voorzitter Peter de Waard van molenstichting Alblasserwaard en Vijfheerenlanden hoopt molen Souburgh in Alblasserdam na de restauratie te kunnen gebruiken om les in te geven. En kunnen bijvoorbeeld lessen gegeven worden over waterbeheer, maar ook om jongeren kennis te laten maken met de techniek, aldus de Waard.

Een molen staat langs een kanaal.

De molen wordt voor 750.000 euro gerestaureerd en kan dankzij een eigen toegangsweg die kortgeleden is aangelegd, kan de molen dagelijks gebruikt worden. Voordat de molen gebruikt kan worden, moet er nog aardig wat werk verzet worden. Zo moet ze nog rechtop gezet worden omdat ze nu twaalf centimeter uit het lood staat. Het is de bedoeling dat Souburgh er in mei volgend jaar weer helemaal als een molen uitziet, compleet met wieken.

Lees hier het hele artikel.