Gratis meetsetje om kwaliteit slootwater te checken

Benieuwd naar de kwaliteit van het slootwater achter je huis? Natuur & Milieu biedt via de website een gratis meetsetje aan om zelf aan de slag te gaan.

Volgens Natuur & Milieu is de kwaliteit van honderden sloten, grachten, beekjes en kleine plassen nog niet opgemeten. Juist nu is het moment om het water te checken, omdat in de zomer de variƫteit aan planten en dieren het grootst is. Ook zorgt het warmere weer voor algen in het water met directe gevolgen voor de waterkwaliteit. Daarom de oproep aan iedere burger om mee te doen.

Winkans

Het setje bevat een reageerbuis, lakmoespapiertjes, een handleiding en een boek met fabels over watermonsters. De gemeten gegevens kunnen worden doorgegeven op de website van Natuur & Milieu. Wie meedoet, maakt bovendien kans een duurzaamheidspakket te winnen.