Radar: Nederlands Drinkwater Instituut claimt onwaarheden drinkwaterkwaliteit

Het Nederlandse Drinkwater Instituut (NDWI) claimt onwaarheden over de drinkwaterkwaliteit. Het bedrijf stelt in een mail naar consumenten dat het water dat je thuis drinkt, schadelijke stoffen bevat die op lange termijn de gezondheid aantasten en dat hun filter zorgt voor veilig drinkwater. Onzin, zeggen deskundigen. Een door het programma Radar geraadpleegde advocaat vindt het misleiding, aldus een bericht hierover op nporadio1.

Een stromende kraan. Iemand maakt met een doekje de gootsteen schoon.

Radar liet drinkwaterdeskundige Roberta Hofman van wateronderzoeksinstituut KWR de claims van het NDWI zien. Zo zou het filter chloor en fluoride uit kraanwater filteren. "Hun claims zijn totaal onwaar. De enige claim die klopt is dat je geen chloor proeft, maar dat doe je zonder filter ook niet." Chloor zit namelijk niet in kraanwater en ook het gebruik van fluoride is al veertig jaar verboden.

Lees hier het bericht op nporadio1.