22 maart 2019: Wereld Water Dag

Op 22 maart 2019 was het #wereldwaterdag, een dag waarop er wereldwijd aandacht wordt besteed aan de beschikbaarheid van schoon drinkwater. In 1992 werd door de Verenigde Naties een resolutie aangenomen om vanaf 1993 ieder jaar 22 maart tot Wereldwaterdag uit te roepen.

Wereld Water Dag in Nederland

In Nederland wordt sinds 2009 op Wereld Water Dag door honderden vrijwilligers elk jaar een rivier schoon gemaakt. In 2015 leidde dit tot de grootste eendaagse rivier schoonmaak ooit. Honderden vrijwilligers maakten toen de 140 km lange Nieuwe Hollandse Waterlinie Schoon van Werkendam tot Muiderslot. Dit jaar maakten vrijwilligers van het stadhuis van Leiden tot het stadhuis van Rotterdam 45 km rivier schoon. Ook andere partijen organiseerden rondom 22 maart water gerelateerde evenementen. Zij zetten zich veelal in een evenement te organiseren waarbij samenwerken, kennisoverdracht en innovatieve ontwikkelingshulp centraal staan.