Big Water Hack 2019

Op 11 en 12 december vond bij het hoogheemraadschap van Rijnland in Leiden en waterschap Drents Overijsselse Delta in Zwolle The Big Water Hack 2019 plaats. Ruim 100 waterschappers, studenten en mensen uit het bedrijfsleven werkten 24 uur non-stop samen aan innovatieve oplossingen.

Te veel water, te weinig water of verzilting. Het zijn allemaal gevolgen van klimaatverandering. Nieuwe technologie├źn bieden de waterschappen mogelijkheden om hier sneller op te kunnen reageren. Daarom was digitale transformatie het overkoepelende thema van the Big Water Hack 2019.

Zo kregen de teams uit Leiden de vraag hoe je virtual en augmented reality in kunt zetten voor het waterschapswerk. Het winnende concept? Een augmented reality bril die dat wat je ziet vergelijkt met allerlei informatie uit een grote database. Daardoor herkent de bril bijvoorbeeld verschillende schades en geeft aan hoe dat hersteld kan worden.

Lees hier het hele persbericht.

Luchtfoto van een weg door de Noordwaard