Sportvelden als oplossing voor extreme droogte en wateroverlast

Sportvelden kunnen uitkomst bieden voor gemeenten die kampen met wateroverlast en extreme droogte. Door het Arnhemse onderzoeksinstituut KIWA ISA Sport zijn succesvolle testen gedaan met kunstgrasvelden die water kunnen bergen.

Speciale systemen onder sportvelden maken het mogelijk water direct richting de grond af te voeren, om zo het grondwaterpeil op niveau te houden. Ook kan het water ‘maandenlang’ worden bewaard voor periodes van droogte, om de velden (of in de buurt liggende weilanden) te besproeien.

Volgens KIWA ISA Sport is het zonder problemen mogelijk op kunstgrasvelden met een soort van waterbassin eronder te sporten. Nu heeft zo’n mat vaak een afwateringssysteem, waarmee regen richting een sloot of beek in de buurt wordt afgevoerd.

Lees meer

sportveld met kinderen
Foto: Marijke Volkers