Waterschijf van vijf helpt bij bewuster omgaan met water

Hoe ga ik om met water in de tuin? Wat mag er wel en niet in het toilet? Kan ik water besparen tijdens het wassen? De 'Waterschijf van vijf' staat boordevol tips en weetjes om bewuster om te gaan met water. Bewoners hebben daar zelf voordeel bij, helpen mee aan goed waterbeheer en dragen bij aan een beter milieu.

Campagneposter waarop staat: 'Bewuster omgaan met water. Heb jij al een regenton?'

De Waterschijf van vijf is een idee van adviseur waterkwaliteit Jan van de Graaf van Waterschap De Dommel. Jan: "Het idee werd geboren toen ik tijdens de lunchpauze een folder met de Schijf van vijf over gezond eten zag liggen. Net als deze alom bekende schijf van het Voedingscentrum, hebben we een Schijf van vijf gemaakt. Maar dan volledig gericht op water: de Waterschijf van vijf. Een handige vorm om mensen te laten weten hoe ze dagelijks bewuster om kunnen gaan met water en dat draagt uiteindelijk bij aan een beter milieu."

Posters
Alle informatie over de Waterschijf van vijf is te vinden op www.waterschijfvanvijf.nl. Hier is ook een folder met alle tips en weetjes te downloaden. Bewoners kunnen via het e-mailadres op de website hun eigen idee├źn, tips en goede voorbeelden delen. Het waterschap heeft van een aantal tips posters laten maken. Ook deze posters zijn op de website te downloaden.

Lees meer