Innovatie voor de toekomst van Ons Water: Wie zijn de winnaars van de Waterinnovatieprijs 2018?

Regenwater zuiveren tot drinkwater voor 125 woningen, een trappistenbrouwerij die bier maakt van afvalwater en het omzetten van medicijnresten in het water naar groen aardgas. Dit zijn drie van de projecten die eind november beloond werden met de Waterinnovatieprijs 2018. Welke projecten wonnen de prijzen en waarom?

Waterinnovatie

Om op een lange termijn te kunnen blijven zorgen voor droge voeten, schoon en voldoende water, wordt continu geïnnoveerd in de watersector. Innovatieve ideeën en nieuwe technieken helpen de waterschappen om hun werk goed te kunnen doen. De Unie van Waterschappen en de Nederlandse Waterschapsbank reiken daarom jaarlijks de Waterinnovatieprijs uit, aan innovatieve en baanbrekende waterprojecten. Op 29 november werden de winnaars van 2018 bekend gemaakt.

Waterinnovatieprijs 2018

De jury moest de keuze maken uit 123 ingezonden projecten, dus de concurrentie was groot dit jaar. Ook het publiek mocht meedenken en kon hun stem uitbrengen op twaalf, door de jury genomineerde, projecten. Naast de vaste categorieën (Waterveiligheid, Schoon water en Voldoende water) was er dit jaar extra aandacht voor het thema circulaire economie. Want ook de waterschappen ervaren dagelijks de gevolgen van de klimaatverandering en willen verdere klimaatverandering zoveel mogelijk beperken.

Op www.waterinnovatieprijs.nl vind je meer informatie en welke andere projecten de prijs gewonnen hebben dit jaar.