10 oktober Polderwijs bij het Gemaal

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum -
  • Tijd -
  • Locatie Gemaal De Hooge Boezem achter Haastrecht, Hoogstraat 31 2851 BB Haastrecht

Is water vriend of vijand? Waarom is het Groene Hart een lappendeken van weilanden met ontelbare slootjes? Hoe kun je meters onder zeeniveau toch vakantie vieren, wonen en werken? Bij het Gemaal zie en hoor je welke slimme oplossingen er door de eeuwen heen zijn bedacht om het water de baas te worden en te blijven.

Bij de ruilverkaveling Lopikerwaard werd het Gemaal uit 1872 overbodig. Een aantal bewoners zette zich in om het te behouden, met als resultaat dat het Gemaal dit jaar haar zilveren jubileum viert. En wie jarig is, trakteert. Vandaar dat de entree gratis is.

Organisator: Gemaal De Hooge Boezem achter Haastrecht
Doelgroep: Volwassenen (en kinderen onder begeleiding)
Prijs: Gratis
Aanmelden: www.gemaalhaastrecht.nl 

Gemaal vloerkaart
©Gemaal De Hooge Boezem achter Haastrecht