10 oktober Dwars door de dijk

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum -
  • Locatie Sluisweg 1, 1601 MM, Enkhuizen

In het entreepaviljoen van het Zuiderzeemuseum is de nieuwe tentoonstelling 'Dwars door de dijk' te bezoeken.

Ontdek in de meer dan 25 meter lange tunnel richting de veerboten van alles over de Houtribdijk van toen én nu. Bekijk de foto’s van gepensioneerd ingenieur en voormalig ‘waker’, Edzo Ebbens, en leer meer over de milieuvriendelijke manier van dijkversterking en het nieuwe natuurgebied Trintelzand. Kinderen verkennen de onderwaterwereld van het IJsselmeer spelenderwijs en komen oog in oog met de snoek, watervlo en rode muggenlarve.

Organisator: Zuiderzeemuseum
Doelgroep: Volwassenen en kinderen onder begeleiding
Prijs: €17,- voor volwassenen (inclusief bezoek aan het Zuiderzeemuseum)*
Aanmelden: www.zuiderzeemuseum.nl/onlinetickets

* Deze tentoonstelling bevindt zich in het entreepaviljoen van het Zuiderzeemuseum en is alleen te bezoeken als u in het bezit bent van een entreebewijs voor het gehele museum (gratis entree met Museumkaart). In het buiten- en binnenmuseum is nog véél meer te ontdekken over het werken en leven aan de voormalige Zuiderzee. Bovendien is er in de herfstvakantie een Oudhollandse kermis.

Een jongetje zit op een gele stalen constructie en een ander jongetje kruipt onder de stalen constructie vandaan. Ze kijken elkaar aan.