08 mei Avondwandeling Cortenoever

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
-
Boerderijcamping de Hank, Piepenbeltweg 27, 6971 JH, Cortenoever/Brummen.

Op woensdag 8 mei organiseren de provincie Gelderland, Rijkswaterstaat en Staatsbosbeheer vanuit het project Cortenoever een avondwandeling in de uiterwaarden van Cortenoever.

De provincie Gelderland en Rijkswaterstaat werken samen met Staatsbosbeheer en de gemeente Brummen aan een plan voor natuurontwikkeling in Cortenoever. Het doel is om het huidige gebied zo in te richten dat een nog waardevoller natuurgebied ontstaat met schoon en gezond water, waar mens, dier en plant zich thuis voelen. Dier- en plantensoorten die horen bij een levende rivier, komen daardoor weer terug in de uiterwaarden.

De wandeling loopt 3 km over de Bandijk. Tijdens het lopen vertellen we over de prachtige natuur in het gebied. Ook lichten we de maatregelen van het project Cortenoever toe. In verband met het broedseizoen zullen we niet overal komen en hebben we een route uitgestippeld waar de vogels niet gestoord worden. U zult ervaren dat het gebied ook vanaf de randen heel goed is te beleven. Aan het eind van de wandeling staat bij Boerderijcamping de Hank een kopje koffie of thee voor u klaar.

Organisator: Project Cortenoever

Doelgroep: Volwassenen (en kinderen onder begeleiding)

Prijs: Gratis

Aanmelden: Ja, stuur een mail naar Cortenoever@rws.nl

Extra info: Let op, deelname is beperkt