01 mei #SchoonWaterWeek

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
Verschillende plekken in Nederland

Iedereen die wel eens op, in of bij het water vertoeft weet het: ook daar is zwerfafval een probleem. Iedereen weet dat het gewoon veel prettiger is om in een schone omgeving te verblijven dan tussen al dat vuil.

Verschillende waterrecreatie-organisaties grijpen daarom voor het tweede jaar op rij de Week van ons Water aan met de actie #schoonwaterweek. Dit om aandacht te vragen voor schoon water en minder zwerfafval in en naast het water. Samen houden -en maken- we het water schoon!

Het is voor de watersporter/-recreant gebruikelijk om geen afval overboord te gooien of achter te laten langs de waterkant. Toch komt er wel van alles in het water: sigarettenpeuken, zakdoekjes, plastic zakken, flesjes en andere zaken die achteloos overboord kunnen gaan of achterblijven aan de kant. Tijdens de Schoon Water Week vragen we iedereen die op of aan het water komt een handje te helpen en zoveel mogelijk afval uit het water te vissen.

Dus: ga je tussen 1 en 12 mei 2019 varen, zwemmen, duiken, surfen, vissen of iets anders leuks doen op of bij het water? Ga dan goed voorbereid op pad en neem een vuilniszak, schepnet, prikstok en andere hulpmiddelen mee. Kom je onderweg afval of vuil tegen, schep het op en breng het naar een plek waar het wél thuishoort. En natuurlijk zorg je ervoor dat je zelf geen afval in het water laat vallen.

Doe je mee? Samen maken we ons (vaar-)water een stukje schoner tijdens de Schoon Water Week en zorgen we voor meer bewustzijn rond het thema ‘Schoon Water’. Plaats een foto van jouw afvalinzamelingsactie op social media, voorzien van #schoonwaterweek en inspireer zoveel mogelijk mensen om mee te doen!

De Schoon Water Week is een gezamenlijk initiatief van HISWA Vereniging, de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB), Varen doe je Samen!, Verbond Nederlandse Motorbootsport, het Watersportverbond en Waterrecreatie Nederland.

Organisator: HISWA Vereniging, de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB), Varen doe je Samen!, Verbond Nederlandse Motorbootsport, het Watersportverbond en Waterrecreatie Nederland.

Doelgroep: Alle leeftijden

Prijs: Gratis

Aanmelden: Nee