10 november Nationale boomfeestdag

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Landelijk

Bomen planten is hot. Het blijkt meer en meer dat veel bomen planten het beste helpt als klimaatmaatregel. Beter dan zonnepanelen en windmolens. Om bomen in te zetten als klimaatmaatregel hoef je op voorhand niet het productieproces CO2-neutraal te maken. Bij bomen duurt het dus geen jaren voordat het een klimaatneutraal product is: Bomen zijn direct klimaatneutraal!

In de Green Deal van Frans Timmermans wordt geambieerd om maar liefst 3 miljard bomen in de komende 10 jaar te gaan planten. Dat is ook nodig, want de CO2-uitstoot moet in 2030 met 50% zijn teruggedrongen. Er is dus werk aan de winkel... In vervolg op het Nationaal Boomplantrecord 2020 (500.000 bomen tijdens de Boomfeestdag-2020) is het doel voor 2021 om 1 miljoen bomen in het Boomfeestseizoen 2020/2021 te planten. Help jij ook mee? Het thema van de Nationale Boomfeestdag 2021 is: Bomen maken gezond! 

Kijk voor meer informatie op de website van de Nationale Boomfeestdag.