Rijkswaterstaat en Unie van Waterschappen brengen boekje over waterbeheer uit

Een stijgende zeespiegel, zwaardere regenbuien, droogte en verzilting. Nu al merken we dat ons klimaat en daarmee onze leefomgeving verandert. Dat heeft gevolgen voor hoe wij ons water beheren. Veel mensen willen meedenken over oplossingen, maar soms ontbreekt specifieke kennis over de watersystemen in Nederland. Daarom hebben de Rijkswaterstaat en de Unie hun kennis over de grote wateren en regionale wateren gebundeld.

Het boekje vertelt onder meer over de geschiedenis van het Nederlandse waterbeheer en er wordt in uitgelegd hoe de Nederlandse watersystemen werken. Vooral voor studenten, waterprofessionals en watergebruikers is het een nuttig naslagwerk. Op 31 oktober ontving minister Cora van Nieuwenhuis van het ministerie van Instrastructuur en Waterstaat één van de eerste exemplaren. Lees hier meer.
 

Vijf mensen staan op de foto met het boekje 'Watermanagement'. Minister Cora van Nieuwenhuizen staat in het midden.