10 oktober Nederlands Watermuseum

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum -
  • Tijd -
  • Locatie Nederlands Watermuseum, Zijpendaalseweg 26-28, Arnhem 6814 CL

In 1998 ontstond bij toenmalig dijkgraaf mr. H. van Brink het idee voor een voorlichtingscentrum over water. De Begijnenmolen, die al sinds 1404 aan de St. Jansbeek in Arnhem staat en een monumentale trekpleister is in Park Sonsbeek, leek hiervoor een geschikte locatie. De vervallen molen was dringend toe aan een ingrijpende renovatie. Maar net zoals de opknapbeurt uit de hand liep, gebeurde dat met het idee van het voorlichtingscentrum.

Van Brink constateerde ‘dat er in heel Nederland geen museum over zoet water bestond’ en al gauw werd er gesproken over een permanente expositie. Met behulp van anderen groeide het idee snel uit tot het Nederlands Watermuseum. Op 7 juni 2004 werd het museum officieel geopend.

Meer informatie en tickets: https://www.watermuseum.nl

In het weekend is het museum van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Kijk op de site voor actuele openingstijden en eventuele corona-maatregelen.

Een kind en twee volwassenen bekijken de expositie in het Nederlands Watermuseum
©Nederlands Watermuseum